top of page
Zoeken
  • ncspaans

Leidse dekens: oud-werknemers uit de fabrieken vertellen

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

Erfgoed Leiden en Omstreken heeft veel archieven, beeldmateriaal en publicaties over Leidse fabrieken. Ook over de dekenfabrieken.


Wil je meer over deze fabrieken weten? Kijk eens in hun beeldbank en zoek bijvoorbeeld met de zoekterm 'Dekenfabriek Zaalberg'. Dan zie je prachtige beelden.Ook zijn oud-werknemers van de fabrieken in de jaren ’90 geïnterviewd. In de studiezaal van Erfgoed Leiden en Omstreken kan je deze interviews nalezen. Om alvast een selectie te maken ga je naar www.erfgoedleiden.nl. In de bibliotheek onder nummer G13E4 vind je een hele lijst met interviews. Maak een account aan en reserveer de interviews voor een tijd die jou goed uitkomt. De stukken liggen dan voor je klaar in de studiezaal aan de Boisotkade 2a.


Andere informatie zoeken: door een naam van een fabriek in te tikken ontdek je nog meer.

Lees ook van D.J. Noordam e.a. 'Door de wol geverfd. Herinneringen aan de Leidse Textielindustrie in de twintigste eeuw.' (1998).


Foto van Pierre Hosman: Dekenfabriek van de firma Van Wijk & Co, Kanaalweg 160. Expeditiemagazijn, diverse dekens liggen klaar voor verzending. Erfgoed Leiden en Omstreken.

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page