top of page
Zoeken
  • ncspaans

Leidse deken in de etalage

Het is gelukt! De fondsenwerving voor ons eerste project 'Leidse deken in de etalage' is rond. In het voormalige V&D pand aan de Breestraat presenteren wij in september en oktober onze nieuw opgerichte Stichting. Bestuurslid Lucja Grodzicka tekent voor het ontwerp van de even aantrekkelijke als spectaculaire 'warenhuis-etalage'. Denk aan de beroemde Bijenkorfetalages van Benno Premsela en de kerstetalages in Londen.


Ons doel is zoveel mogelijk Leidenaren te bereiken. Oudere Leidenaren hebben wellicht herinneringen aan het slapen onder een Leidse deken. Misschien zijn er zelfs nog ouderen die iets kunnen vertellen over het werk in de fabrieken. Dan horen wij dat graag. Voor jongeren zal de expositie een eyeopener zijn voor het product Leidse deken.


We werken met veel Leidse partijen samen: • Studio MOIO, mbo-marketing. Studenten maken voor ons een marketingplan. • MBO-Rijnland-College Start-Up-afdeling Service. Tijdens de introductieweek, de eerste week van september, helpen leerlingen mee met het inrichten van de etalage. Zij helpen ook bij het uitdelen van flyers. • Cardea, de dagopvang voor schooluitvallers, helpt mee met de houtbewerking van de meubels in de etalage. • Nina Kleingeld van Stikstof Studio, Leids grafisch ontwerper. Wij waarderen haar werk dat binnen en buiten Leiden is toegepast. Zij heeft ons logo ontworpen. Bij dit project maken we gebruik van haar bijzondere tekentalent. • Dsignmarking ondersteunt ons bij het inrichten van de etalage, een bedrijf van bevlogen professionals met hart voor de stad Leiden. Het is hun expertise om de beleving van de Leidse deken in de etalage te optimaliseren. • Museum De Lakenhal ondersteunt het project in de vorm van advies, promotie en aankoopbudget voor dekens. • Cultuurfonds Leiden gaat enthousiast aandacht geven aan de expositie via de eigen kanalen en Leids Cement.

Komt dat zien (!) in de maanden september en oktober van dit jaar.


'Leidse deken in de etalage' wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting ArchiScienza, Cultuurfonds Leiden en Stichting H.L. Drucker Fonds.


Illustratie: Lucja Grodzicka (ontwerper).


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page