top of page
Zoeken
  • ncspaans

Fascinatie voor wol blijft in de familie

Door Bo van Vliet


In 1967 heb ik voor ons eerste kindje een Zaalberg wollen dekentje voor de kinderwagen gekregen van mijn schoonmoeder. Het was november, dus ik was er heel blij mee. Het is een rode, Schotse ruit. Het dekentje is na ons tweede baby’tje de familie doorgegaan en er hebben nog drie kinderen onder gelegen. Het dekentje is me dierbaar en ik heb hem nog steeds, maar nu ligt hij op mijn knieën op koude avonden!We hebben als familie op de Uiterste Gracht gewoond, tegenover het Van Wijk complex, dat rond 1970 leeg stond. En er was een peuterzaaltje, waar dat oudste baby’tje naar toe ging. Leuk detail is ook, dat mijn voorvaders weefgetouw in Museum De Lakenhal staat. Zijn naam was Isaac Brockaar. Hij maakte waarschijnlijk grein, dus de wol-fascinatie blijft in de familie.127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page