top of page
Zoeken
  • ncspaans

Een deken met een verhaal

Bericht van Miep Schrameijer - 22 september 2022


'Aan de vrijwilligers van de Stichting Leidse Deken: Twee weken geleden hebben we genoten van de Open Monumentendag in Leiden. Maar het atelier van De Leidse Deken maakte het meeste indruk op mij. Dat kwam vooral door de dekens die daar tentoongesteld lagen. We raakten in gesprek met één van de vrijwilligers en hoorden dat de zij dekens verzamelen. En toen ging er bij mij een lampje branden!


Toen ik op 17 jarige leeftijd, nu zestig jaar geleden, naar de Kweekschool in Heerlen (Limburg) ging, ging ik intern. Daarvoor moest ik ook beddengoed aanschaffen. Mijn moeder kocht voor mij twee wollen dekens met een mooi blauw/rood en zwart/wit patroon van Zaalberg.


Eén daarvan heb ik nog steeds. Die breng ik graag naar Leiden om aan de collectie toe te voegen. Dat heb ik vanmorgen gedaan. Wat waren de vrijwilligers blij met de deken. En ik helemaal. Vooral toen één van hen mij attent maakte op het label, waarop een klein stukje stof met een nummer was genaaid. Het was mijn nummer 25! Dat moest mijn moeder op alle kledingstukken naaien. Heel bijzonder! Dat weer te zien maakte mij nog blijer, omdat het herinneringen van lang geleden bij mij opriep. Bedankt allemaal!

Met vriendelijke groet, Miep'


104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page