top of page
Zoeken
  • ncspaans

Een Leidse deken in drie dagen!

Bijgewerkt op: 2 nov. 2023

Bijdrage van Annegien Lucas


Na drie dagen cursus was ik de trotse eigenaar van mijn eigen Leidse Deken. Als je nu denkt “Hoe kun je in je eentje in drie dagen een hele Leidse deken maken?”. Dat kun je niet.


Wat je wel doet, is met hulp van een hoop getalenteerde vrijwilligers het hele proces van vuile wol naar een schone wollen deken doorlopen. Op de achtergrond werken de vrijwilligers mee aan jouw project, zodat je na drie dagen, verdeeld over drie weken, de deken mee naar huis kunt nemen.


Vanuit mijn werk bij het Hollands Wol Collectief wilde ik graag meer weten over wat er allemaal bij komt kijken om van vuile wol een eindproduct te maken, en dat is precies wat ik hier hands-on heb gedaan: kennismaken met iedere stap in het proces. Kaarden, spinnen, weven, vollen, ruwen en nog veel meer, ik heb het allemaal gedaan. Met als bonus dat je een eigen patroon ontwerpt, waardoor het ook echt je eigen deken wordt. Aanrader!


300 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page